Tarieven Volwassenen

Tarieven 2021

 

Praktijk Meinen heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

 

Dit zijn:

* Multizorg PNO zorg, VvAA zorgverzekering, ONVZ zorgverzekeraar, De Amersfoortse Verzekeringen, DITZO zorgverzekering, Salland Zorgverzekeringen, Hollandzorg, Energiek, Salland ZorgDirect, Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar, Caresco (ASR ziektekosten), IAK Volmacht (ASR Ziektekosten), Aevitae (ASR ziektekosten), Turien&Co (ASR ziektekosten.
* De Friesland
* Zilveren Kruis; : Zilveren Kruis Achmea Zorgverzeringen, OZF Achmea Zorgverzekeringen, Interpolis Zorgverzekeringen, FBTO Zorgverzekeringen, AGIS zorgverzekeringen, Avero Achmea Zorgverzekeringen, Nedaco B.V./Caresco B.V., IAK Volmacht B.V., Aevitae B.V., Turien&co. Assuradeuren.
* DSW Zorgverzekeraar U.A. Stad Holland zorgverzekeraar, InTwente zorgverzekeraar
* Menzis
* VGZ Zorgverzekeraar NV, NV Univé Zorg, IZZ, IZA, NV Zorgverzekeraar UMS, Zorgverzekeraar NV VGZ Cares
* CZ Delta Lloyd OHRA

* AnderZorg

Aangezien vergoedingen en voorwaarden per zorgverzekeraar en polis verschillen kan het wenselijk zijn om zelf uw voorwaarden van uw polis en uw zorgverzekeraar erop na te slaan.
 

 

Kosten psychologische zorg voor volwassenen:

Iedereen heeft vanuit de basisverzekering met ingang van 2014 recht op vergoeding van de gesprekken vanuit de Generalistische Basis GGZ (GB GGZ). De Generalistische Basis GGZ is bedoeld voor lichte tot matig ernstige klachten en stoornissen. 

Er is geen sprake meer van een vergoeding per gesprek, maar van vier door de overheid vastgestelde zorgprodukten, te weten: kort, middel, intensief en chronisch. Het aantal sessies dat vergoed wordt is afhankelijk van de keuze van het produkt en zal tussen de 5 en de 12 sessies liggen. De keuze voor deze zorgprodukten hangt samen met de ernst van de klachten. De verzekeringsmaastchappij betaalt deze kosten van uw polisgeld.

2021:

 

code

prestatie

maximumtarief, vastgesteld door NZa

180001

kort

522,13

180002

middel

885,01

180003

intensief

1434,96

180004

chronisch

1380,49

 

Een aantal type behandelingen wordt niet meer vergoed vanuit het basispakket. Aanpassingsstoornissen, werk- en relatieproblematiek zijn uitgesloten van vergoeding. Deze behandeling zult u zelf moeten betalen (genaamd: OVP). De kosten van deze behandeling bedragen € 114,41 per sessie.

 

Bovenstaande bedragen zijn geadviseerd door de NederlandseZorgautoriteit (NZa).

 

Met ingang van 2014 is geen eigen bijdrage per gesprek meer verschuldigd. Wel moet u rekening houden met het feit dat de gesprekken ten laste komen van uw eigen risico. Kijk aub in uw polisvoorwaarden wat uw eigen risico bedraagt.

 

NB: Bel tijdig af!

Bent u plotseling verhinderd? Belt u dan een werkdag van 24 uur van te voren af. Belt u niet of te laat, dan moet u de voor u gereserveerde tijd wel betalen. Praktijk Meinen stuurt u dan een No Show - factuur met het door de NZa geadviseerdebedrag van 114,41 Euro. Dit geldt zowel voor vergoede als niet-vergoede zorg.

 

 

 

 

(c) 2006 - 2021, Praktijk Meinen.nl. - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!
Page generated in: 0.01247 seconds | 61 queries executed.